Sa mancam constient!

Nu e o postare lunga. Pentru ca lucrurile sunt simple atunci cand ne dorim sa slabim. Trebuie sa ne ascultam corpul si nu poftele mintii.


1. MANCATI DOAR DE FOAME!

  • Nu confundati foamea cu alte nevoi! De fiecare data cand va vine in gand mancarea (ex: dimineata la trezire, cand va concentrati pe un proiect important, seara cand va uitati la televizor), ganditi-va! Chiar va e foame? Sau mintea cauta refugiu, placere, eliberare? Lasati mancarea pentru foame. Gasiti alternative pentru alte nevoi!
    1. AVETI RABDARE!
  • A venit timpul si v-ati asezat la masa? Aveti rabdare sa asezati frumos pe farfurie, aveti rabdare sa spalati vasele intre primul si al doilea fel, aveti rabdare sa simtiti si sa contientizati gustul mancarii cu fiecare imbucatura! Incet, fara graba! Si senzatia de satietate se va instala inainte de a termina tot ce aveati in gand.
    1. PASTRATI VARIETATEA, DAR MICSORATI CANTITATEA
  • Nu trebuie sa renuntati la prajituri daca mergeti pe mini: mini tarte = mini silueta. Dar mancati 1-2!😊 Daca din punct de vedere medical nu vi se impun anumite restrictii, mancati ce vrei! Frustrarile legate de anumite interdictii, mai devreme sau mai tarziu, se vor transforma in kilograme in plus. Iar atunci cand gusti din toate cate putin, simtul gustului este pe deplin satisfacut si mintea nu mai pofteste continuu. Mancarea n-o sa mai fie singurul lucru la care va ganditi. 😊

Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: