Pentru o lume mai buna – solutia, in viziunea mea

„Omul sfinteste locul”

Dupa cum bine stim, cersitul nu implica doar niste oameni amarati care au nevoie de bani.

Daca nu am mai promova cersitul, cedand adesea sub presiunea unui sentiment de oaresce vinovatie, poate adevaratii amarati ar gasi solutii mai potrivite, sau s-ar mobiliza societatea sa gaseasca solutii pt ei. Ar fi obligata! Poate ca asa s-ar rezolva o problema cu 2 taisuri. Dar ar trebui sa fie un mesaj sustinut universal si o atitudine consecventa ca sa dea roade.

Mila ta ii ajuta (temporar) si tot mila ta face sa creasca numarul lor. Mila ta arunca copii in strada spre profitul unora.

Poate mai bine pui leul ala intr-un cont dedicat problemei, si din banii stransi in 24 de ore, sa mai culeaga cate unul de prin tramvaie si sa-i ofere o directie. Un ajutor adaptat situatiei lui. Apoi fiecare e responsabil de soarta lui si de cum raspunde la acest ajutor. Nu de un leu au ei nevoie! Nici de 10.

Obliga statul sa ia masuri! Din situatii critice se nasc posibilitati. Schimbarea nu incepe cu o adunare in Piata Victoriei. Schimbarea incepe de jos, cu schimbarea fiecaruia dintre noi!

La fel si cu coruptia. Te plangi de coruptie la nivel inalt, dar gasesti coruptie si intr-un butic. Sursa problemei incepe la baza piramidei. Tu sustii varful. Fii tu corect intai! Fii tu cinstit!

Te-ai gandit vreodata ca lucrurile merg putin invers? Cand arati cu degetul in sus, ia seama ca si cel mai bun dresor, nu poate sa faca din oi caini de vanatoare. Astia suntem. Cu astia defilam.

Mai pozitiv vorbind (reversul): in noi este puterea. Si cum imi place mereu sa zic: „Omul sfinteste locul!” (Ca e Romania, sau scaunul de la birou, sau canapeaua de acasa).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: